Toteutuneet rahoituskierrokset

Tässä muutamia referenssejä.

Fantastec

Fantastec Oy kehittää hauskat seikkailut ja oppimisen yhdistäviä pelejä.

Tuotekehityksen ja kansainvälistymisen vauhdittamiseksi keräsimme Kansalaisrahoituksen avulla sijoituskierroksen, joka onnistui tavoitellusti, kiitos Kansalaisrahoituksen innostuneiden ihmisten. Yhteistyö oli toimivaa ja tehokasta alusta lähtien. Hienoa, että tällainen rahoituskanava on syntynyt Suomeen!

Juha Väisänen
toimitusjohtaja
Fantastec Oy
www.fantastec.fi


Tribalearning

Tribalearning Oy tuottaa täysin uudenlaisia näkymiä oppimisprosessiin, joiden avulla oppijalle tarjotaan juuri hänen oppimistapoihinsa sopivinta oppimateriaalia.

”Vauraus teki alusta loppuun asti erinomaista työtä rahoituskierroksemme markkinointiyhteistyökumppanina. Keräsimme heidän avullaan n. 1,5M€:n pääoman vain reilun kuuden viikon aikana maalis-huhtikuussa 2013. Olimme erittäin vaikuttuneita siitä miten nopeasti kaikki asiat etenivät prosessin aikana. Vaurauden parhaat konsultit istuivat jopa iltamyöhällä toimistossamme keskustelemassa teknisen henkilökuntamme kanssa Tribalearning algoritmien yksityiskohdista pystyäkseen perustelemaan niiden ainutlaatuisuuden sijoittajille paremmin.

Saamamme rahoitus auttaa meitä kansainvälistymään sekä jatkokehittämään tuotteitamme merkittävästi aiempaa nopeammin. Olemme erittäin tyytyväisiä Vauraden työhön sekä suosittelemme heitä lämpimästi muille kasvaville start-up yrityksille”

Leila-Mari Ryynänen
toimitusjohtaja
Tribalearning Oy
www.tribalearning.com


Minus Degree Mobile

Minus Degree Mobile Oy kehittää Melodio -nimistä sosiaalisen median äänityökalua, jonka avulla tekstipohjaisesta nykykommunikoinnista voidaan tehdä persoonallisempaa ja hauskempaa! Melodio mahdollistaa loppukäyttäjien toteuttaa musiikkia ja ääntä ilman musikaalista osaamista.

”Aloitimme loppukeväästä 2013 nopeaan kansainvälistymiseen mahdollistavan pääomakierroksen keräämisen ja saimmekin kuulla yrittäjäkolleegalta positiivisia kokemuksia Kansalaisrahoituksesta. Tuotteemme oli markkinavalidioitu ja sen verran pitkällä, että pystyimme aloittamaan rahoituskierroksen keräämisen Kansalaisrahoituksen kanssa. Rahoituksen kerääminen kesti 3kk ja saimme paljon arvokasta tuotepalautetta piensijoittajilta. Pääomasijoituskierros ei tuonut pelkkää rahaa yritykseen vaan uutta osaamista hallitukseen sekä neuvonantaja rooleihin. Minus Degree Mobile Oy kiittää osallistuneita piensijoittajia sekä Kansalaisrahoitusta nopeasta ja hyvästä palvelusta! ”Let’s make some noise Finland!” ”

Jonathan Massey
toimitusjohtaja
Minus Degree Mobile Oy
www.minusdegree.net


Northern Antibiotics

Northern Antibiotics Oy kehittää johdannaisia erittäin resistenttien gramnegatiivisten bakteerien aiheuttamien infektioiden hoitoon.

”Ensitapaamisesta onnistuneen rahoituskierroksen päättymiseen kului 45 vuorokautta. Useimmat meetingit järjestettiin työkiireidemme vuoksi klo 17 jälkeen. Sähköpostit kiitivät iltaisin ja viikonloppuisin. Tällaista emme ikinä ole investointimaailmassa kokeneet. Energia ja ammattitaito ovat harvoin samassa osoitteessa, mutta kun ne ovat, niinkuin Vauraudessa, tapahtuu ihmeitä. Moni sidosryhmäläisemme tuntee nyt aitoa kateutta ja samalla myös itsensä hieman vanhemmaksi kuin luulikaan.

Useimmille tunnetuille antibiooteille vastustuskykyisten sairaalabakteerien aiheuttamat infektiot johtavat vuosittain satoihin tuhansiin kuolemiin, vaikkapa vain mitä yksinkertaisimman urheiluvammaleikkauksen jälkeen. Maailmanlaajuisen tutkijayhteistyöverkoston avulla olemme kehittämässä yhtä uutta asetta näitä superbakteereita vastaan. Saamamme rahoitus mahdollistaa projektimme viemisen nopeasti vaiheeseen, jossa viestikapula on hyvä siirtää kansainvälisen lääketeollisuuden käsiin.

Se, että saamamme rahoitus tulee nimenomaan piensijoittajilta, antaa meille vielä aivan erityistä lisäpotkua. Yhdessä me yritämme tehdä jotakin, jolla on merkitystä. Kiitos kaikille!”

Martti Vaara
toimitusjohtaja
Northern Antibiotics Oy
www.northernantibiotics.com


Cleantech Invest

Cleantech Invest on sijoitus- ja kehitysyhtiö, joka keskittyy puhtaaseen teknologiaan, erityisesti energia- ja materiaalitehokkuuteen. Yhtiön toimintamallina on kerätä pääomaa yksityisiltä sijoittajilta ja sijoittaa alan lupaavimpiin kasvuyrityksiin Suomessa ja Pohjoismaissa. Cleantech Invest on myös työ- ja elinkeinoministeriön nimeämä Vigo-yrityskiihdyttämö.

”Kansalaisrahoitus toimi Cleantech Invest Oy:n kolmen (3) miljoonan euron osakeannissa markkinointiyhteistyökumppanina. Kansalaisrahoitus onnistui löytämään muutamassa kuukaudessa tarvittavat sijoittajat ja anti merkittiin kokonaisuudessaan. Kansalaisrahoituksella on kyky nopeasti kanavoida yksityissijoittajien pääomia kasvuyrityksiin ja kiihdyttää näiden kasvua.”

Feodor Aminoff
toimitusjohtaja
Cleantech Invest Oy
www.cleantechinvest.com


Sofica

Sofica Oy:n liikeidea perustuu siihen, että yhä useimmissa kuluttajille ja ammattilaisille tuotetuissa laitteissa on sisäänrakennettuna erilaisia kameroita. Voidaan sanoa, että ”kuvia on kaikkialla” (”Images everywhere”). Sofica on kehittänyt aivan uuden, automaattisen testausjärjestelmän, joka maksimoi tuotteen tuottavuuden, laadun ja toiminnallisen kokonaisuuden.

Uusi pääoma käytetään tuotteidemme myyntiin, markkinointiin ja kansainvälistymiseen

”Olemme avanneet kansainväliset markkinat tuotteillemme SoMA – automatisoitu ”built in” kameroiden testausjärjestelmä sekä Sofica Benchmark Report- tuote. Toimintamme on voimakkaan kansainvälistymisen vaiheessa, jossa työtä ja aktiviteetteja riittää. Vauraus/ Kansalaisrahoituksen näkemykset ja kokemus kansainvälistyvän yrityksen investor- problematiikasta oli erittäin hyvä lisä prosessissa.Heidän joukkorahoitusmalli itsessään on Suomessa hyvin toimiva malli, todella nopea ja järjestelyiltään sujuva. Suosittelen lämpimästi !”

Kauppalehti: Kameralaitteiden testaajalle 900 000 euroa kasvurahaa

Keijo Koivu
toimitusjohtaja
Sofica Oy
www.sofica.fi


Earth House

Earth House kehittää ja tuottaa pientaloja kehittyvien maiden massarakentamisen tarpeisiin.

Perusrakennemateriaali on metalliohutlevy, joka on tunnettu, edullinen materiaali kaikkialla. Järjestelmän taloudellisuus perustuu rakenteen keveyteen, logistiseen kokonaisuuteen ja mahdollisuuksien mukaan paikalliseen valmistukseen ja sitä kautta paikallisen kehityksen edistämiseen. Earth House Oy tuottaa vakio-osiin perustuvan tuotekokonaisuuden, joka yksinkertaisimmillaan on pelkkä paikallisilla luonnonmateriaaleilla täydennetty runko. Runko voidaan olosuhteiden parantuessa täydentää pysyvillä rakennusmateriaaleilla. Rakennejärjestelmä on maanjäristyksenkestävä, purettava , siirrettävä, uudelleenkoottava ja kierrätettävä.

’Yhteistyö Kansalaisrahoituksen kanssa on ollut suoraviivaista ja selkeää, olen voinut keskittyä yrityksemme asiakassuhteiden avaamiseen ja tuotekehitykseen sijoittajaneuvotteluiden sijaan. Kansalaisrahoitus on mahdollistanut toimintamme aloittamisen ja TEKES-rahoituksen hakemisen riittävällä oman pääomalla. Kiitos suomalaisille, jotka uskovat meihin ja kiitos Kansalaisrahoitus Oy:n luotettavalle ja efektiiviselle tiimille. Nyt on meidän vuoromme tehdä työmme omistajiemme luottamuksen mukaisesti.’

Sami Juola
toimitusjohtaja
Earth House Oy
www.earthhouse.fi


Morelex

Morelex Oy tarjoaa mobiilimarkkinointiratkaisuja vähittäiskauppiaille jotka mahdollistavat kauppiaan markkinoinnin kääntämisen yksilötason palveluksi.

Uusi pääoma käytetään tuotteen jatkokehitykseen, tuotteen markkinointiin ja kansainvälistymiseen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä pääomakierrokseen. Sijoittajakentästä tullut suuri kysyntä on vahva todiste Morelexin ratkaisun ja tiimin ainutlaatuisuudesta. Olemme myös erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Kansalaisrahoitus Oy:n kanssa”

Tommi Mustonen
toimitusjohtaja
Morelex Oy

www.morelex.com


Lekane

Lekanen kehittämän Dialogue-pikayhteyspalvelun avulla voidaan valikoituja web-vierailijoita lähestyä juuri silloin, kun heillä on selkeästi tarve ja aikaa keskustella palvelun tai tuotteen hankinnasta. Personoidut lähestymiset tuottavat hyvän asiakaskokemuksen ja nopea sekä oikea-aikainen reagointi hyvät myyntitulokset.

’Haluan koko Lekanen puolesta välittää kiitoksemme loistavasti suoritetusta tehtävästä. Olemme erittäin otettuja osoittamastanne sitoutumisesta ja suorituskyvystä näin haastavalla aikataululla suoritetussa operaatiossa.

Operaation sijoittuminen ajankohtaan, jossa toimintanne oli oikeastaan vasta käynnistymässä eikä taloudelliset suhdanteet muutenkaan olleet puolesta, lisää suorituksenne arvoa. Uudet osakkaat yritykseemme motivoi meitä tekemään oman osuutemme, eli yrityksen arvon kasvattamisen, mahdollisimman hyvin.

Kiitokset Kansalaisrahoitukselle!’

Marko Virtanen
toimitusjohtaja
Lekane Oy
www.lekane.com


Tribe Studios

Tribe Studios:in kehittämä Dramagame alusta tarjoaa lyhyitä virtuaalimaailmoja. Jokainen virtuaalimaailma sisältää 45 minuutin mittaisen pelin. Pelaajat saavat valmiit hahmot ja tavoitteita. Juonia ratkotaan keskustelemalla ja toimimalla toisten hahmojen kanssa. Näin tarinasta tulee jatkuvasti muuttuva kokemus. Yritys on kehittänyt tarinateknologian, joka mahdollistaa uusien interaktiivisten tarinaympäristöjen luomisen helposti.

’Olimme juuri tuoneet markkinoille Dramagame-palvelun ja valmistelimme sen varsinaista julkaisua. Olimme siis hyvin kiireisiä, ja kuitenkin lisärahoitukselle oli tarvetta. Kansalaisrahoituksen toimintamalli oli meille erittäin sopiva ja vaivaton. Saatoimme keskustella yrityksen tilanteesta ja vastata kysymyksiin kohdennetusti yhden tahon kanssa, samalla kun he hoitivat puolestamme sijoittajien kontaktoinnin. Prosessi oli nopea ja sujuva.

Kansalaisrahoitus on kaiken kaikkiaan Suomessa hyvin toimiva malli, koska ison rahan businessenkeleitä on erittäin vähän startup-yritysten määrään nähden.’

Elina Arponen
Chieftain
Tribe Studios Ltd.
www.tribestudios.com